Warning: Creating default object from empty value in /storage/content/75/116875/mora-per.se/public_html/wp-content/themes/garage_band/admin/functions.php on line 183 Grunden är lagd
 • Grunden är lagd

  Posted in Nyheter by Pärra Zetterberg

  Vilken fantastisk sommar! Sol och bad och allmänt gôtt! Det är lätt att vara människa dessa dagar. môra-Per har också haft det bra; inte så många spelningar, men desto mer jobb med nya låtar. Rephelger och studiovecka har avlöst varandra. Två spelningar har vi dock hunnit med. Finfina spelningar också. Den ena på Fröknarna fräs i Torsby där vi gjorde en två-setare inför sittande publik. Mycket bra. Den andra på Arvika Hamnfest där vi tog chansen att fylla scenen med diverse gästmusiker. Åtta personer klämde vi till med. Även den en kanonkul spelning med ett tight set på vad som skulle vara 45 minuter, men publiken skanderade fram fem minuters övertid på festivalgeneralens klocka så Arvikaborna fick sjunga allsång på ”Hej&Hå”. Härligt!

  Arvika Hamnfest 2013

  Den största tiden har dock som sagt gått till att spela in nytt material. I sju dagar har vi nu gnetat på i studion för att lägga grunden till môra-Pers sjätte fullängdsalbum. 17-18 låtar har spelats in och kommer att jobbas vidare på med diverse pålägg i form av fioler, sång, gitarrsolon, dragspel, banjo, ja vem vet. Mycket kan hända under färdens gång. Sen skall det väljas ut 10-12 av de bästa låtarna och det skall mixas, mastras, grafik skall göras etc. Vår tidsplan är dock att allt skall vara klart och färdigpressat senast i maj 2014.

  Det känns hur som helst kanon. Vår studiovistelse har varit helt underbar i ett lika underbart hus i Rattsjöberg i norra Värmland. Skaparglädjen har verkligen blommat ut och låtarna har fått ta den väg de själv velat gå. En del blir finstämda, en del blir rockigare. Spännande.

  På vägen dit hoppas vi se er ute på spelställen. Närmast är Club 28+ på Kusin Cuisine (Arvika) den 1 november. Väl mött!

  PS. Du är väl med i vår facebookgrupp?

  8.4.2013