Warning: Creating default object from empty value in /storage/content/75/116875/mora-per.se/public_html/wp-content/themes/garage_band/admin/functions.php on line 183 Brev till en vän

Brev till en vän

brev-till-en-van

I maj 2008 släpptes ”Brev till en vän”. Det är en fin blandning av folkmusik, svensk vistradition, irländska tongångar och äkta kärlek till musiken som levereras. Magnus Lindh medverkar med sitt dragspel och även den välkände flöjtisten Björn J:son Lindh hörs på skivan.

Den största gästartisten är dock kanske Henning Kvitnes; en norsk storsäljande singer/songwriter som b.la. tilldelats en norsk grammis. Dessutom gästas bandet av folkmusiker som Mia Marin och riksspelman Maria Larsson för att sprida det nordiska ljuset över skivan.

Öppningsspåret ”De som byggde landet” är ett riktigt epos och en betraktelse över Sverige och dess förhållande till invandring. Texten är en träffsäker beskrivning av hur Sverige har byggts upp av invandring genom århundraden och hur svenskarna själva flydde sitt land för att söka lyckan i Amerika. Låten har blivit något av en publikfavorit och finns även som video.

De som byggde landet, môra-Per

Brev till en vän innehåller dock mycket mer än så. Riktigt röj à la irländsk pub eller 70-talsrock blandas med kärleksballader och suggestiva spökhistorier(!).

Skivan har fått väldigt bra recensioner. Här är ett axplock:

”Det svänger något alldeles förbaskat. Sånt blir man ju glad av” – Mats Palmquist, LIRA nr4-09

”Bortemot det bästa, det mest gripande, jag har hört på mycket länge. Äntligen vågar någon beskriva vår förtid och nutid med fullt allvar.” – 6 av 6. Geir Hovensjö, Östlendingen

Album Tracks