Warning: Creating default object from empty value in /storage/content/75/116875/mora-per.se/public_html/wp-content/themes/garage_band/admin/functions.php on line 183 Stockholm-Oslo

Stockholm-Oslo

sthlm-oslo-front-300x170

På ”Stockholm-Oslo” har arvikabandet môra-Per levererat sitt mest genomarbetade album hittills i karriären. Man har finslipat arrangemangen och berättelserna i de elva sångerna, som återigen har producerats av Magnus Wikström med hjälp av Per Björling.

Albumet spelades in under en varm julivecka i sagolika Rattsjöberg i norra Värmland, där det vackra landskapet och årstiden tydligt har satt sina spår produktionen. Värmen, glädjen och lekfullheten lyser igenom, men även allvaret finns där.

Med inspiration hämtad från så väl Kjell Höglund och ljumma sommarnätter, försöker bandet beskriva tillvaron på sitt speciella sätt där berättelserna tillåts att breda ut sig i en värld som kan vara bedövande vacker och hoppfull, men också grym och oberäknelig.

Avslutande ”Joosts sång” är bandets kanske viktigaste sång till dags dato, i en tid då stöveltrampet och det bruna Europa gör comeback.

Johan Johansson gästsjunger på ”Som en sång av Kjell Höglund”, Magnus Lind (Perssons Pack) spelar dragspel. Hedersmedlemmarna Jesper Lindberg och Maria Larsson lägger sin del i det musikaliska landskapet som avnjutes bäst ”I en stad mellan Stockholm och Oslo”.

Album Tracks

1
Stockholm-Oslo
2
Som en sång av Kjell Höglund
3 Småstadskärlek
4 Amanda
5 Fyra trappor opp
6 Sommarpsalm
7 Bättre tider
8 En sång från skuggorna
9 Cirkeln
10 Knutna händer (är frusna tårar)
11 Joosts sång